Pa informashon i programa na papiamentu klèk aki.

Kinderboekenweek met superhelden op Curaçao, Bonaire en Aruba

’Superhelden – dapper durven zijn’ is het thema van de kinderboekenweek die dit jaar op Curaçao plaatsvindt van 5 t/m 16 november. De Kinderboekenweek Aruba gaat hieraan vooraf van 28 oktober t/m 4 november. Bonaire sluit de rij van 13 t/m 16 november. De kinderboekenweek 2011 is onderdeel van het NANA Kinderboekenfestival dat op 28 april 2012 wordt afgesloten.

Op Curaçao gaan zestien Antilliaanse, Nederlandse en Vlaamse kinderboekenauteurs de scholen langs. Met hen passeert een stoet van kleine en grote helden de revue. Zoals de historische held Tula, leider van de slavenopstand op Curaçao in 1795. Of het piepkleine heksje Pikkuhenki dat illustrator Marit Törnqvist tekende bij een verhaal van Toon Tellegen. En natuurlijk Kompananzi, onverbeterlijke boef en held ineen.

Behalve op de scholen zijn er exposities, boekpresentaties en programma’s op verschillende locaties: in Zuikertuintje Mall bij boekhandel Bruna, in de Openbare Bibliotheek, het Curaçaosch Museum, Theater Luna Blou, Restaurant & Café de Gouverneur en Boekhandel BoekPlus.

Een greep uit de activiteiten op Curaçao:

2- 11 november, Openbare Bibliotheek: Expositie Poem Express

Zondag 6 november: Bruna Kinderboekenbal

Dinsdag 8 november, Openbare Bibliotheek, Ouditorium: Vertelprogramma met verschillende auteurs en prijsuitreiking Poem Express

Woensdag 9 november, Curaçaosch Museum: Festivalgastenboek

Woensdag 9 november, BoekPlus: Opening Literaire Luchtbrug 2011-2012

Donderdag 10 november, Luna Blou: Presentatie nieuwe boek van Charlotte Doornhein

Donderdag 10 november, Curaçaosch Museum: Vertelprogramma voor kinderen van 6-9 jaar